© gol.bg

Двубоят на стадион „Ивайло“ в старата столица започна отлично за „виолетовите“, които до 15-ата минута изпуснаха три чисти положения за откриване на резултата. С пропуски за домакините се отчетоха Преслав Боруков, Миси Мезу и Ловре Кнежевич.

Първият удар по посока вратата на Христо Иванов бе отправен чак в 19-ата минута, когато Христо Златински прати кълбото над вратата. В 32-ата минута Боруков опита да изненада Костов след удар с пета, но вратарят на врачани внимаваше и улови топката.

В 55-ата минута мощен шут на Атанас Зехиров прелетя на сантиметри от левия стълб на вратата, пазена от Иванов. В 61-ата минута влезлият като резерва Петър Атанасов получи пас отдясно, но Здравко Илиев го изпревари и изби в корнер. Три минути по-късно Валери Домовчийски стреля в близост до точката за дузпа, но Христо Иванов улови сигурно.

Двайсетина минути преди края на срещата Симеон Мечев разтресе гредата с мощен удар от границата на наказателното поле. Малко след това бранител в зелено изби от голлинията след удар на Преслав Боруков.

В 80-ата минута Валери Домовчийски опита да се разпише с атрактивен удар със задна ножица, но бе неточен. Шест минути по-късно Кольо Станев от „Етър“ стреля от воле, но Красимир Костов показа класа и изби с една ръка.

В 87-ата минута Боруков шутира, но отново малшанс за домакините. Топката бе изчистена от голлинията. В герой за „Ботев“ в тази ситуация се превърна Н`Диайе. В ответната атака гостите получиха фаул. Зад топката застана Петър Атанасов, ударът на който облиза гредата.

До края на срещата не падна гол. Така двата тима си разделиха по една точка и продължават битката за оставане в елита.

Стартови състави:
„Етър”: Христо Иванов (к.), Здравко Илиев, Пламен Крачунов, Мариян Иванов, Христофор Хубчев, Божидар Кацаров (Хосе Кордоба), Симеон Мечев, Ловре Кнежевич (Ловре Кнежевич), Преслав Боруков, Даниел Младенов (Ромееш Натаниел) и Миси Мезу (Миси Мезу)
старши треньор: Александър Томаш

„Ботев”: Красимир Костов, Костадин Ничев, Илия Миланов, МартинНиколов, АтанасЗехиров, Алассане Н`Диайе, Христо Златински, Самир Аясс (Никола Колев), Юлиан Ненов (Петър Атанасов), Даниел Генов и Валери Домовчийски (к.) (Дориан Бабунски)
старши треньор: Веселин Великов

Жълти картони: Мариян Иванов, Божидар Кацаров и Христофор Хубчев (Е), Христо Златински и Атанас Зехиров (Б)

Главен съдия: Никола Попов

„Етър“ се намира на 11-то място във временното класиране с актив от 21 точки и голова разлика 17:41, а врачани са 12-ти, с 19 точки, колкото имат 13-ия и 14-ия – „Монтана“ и „Славия“, но двата тима са с мач по-малко.

В следващия кръг „Ботев“ гостува в „Овча купел“ на столичния „Славия“, а „болярите“ – „Арда“ в Кърджали. Двубоите са на 20-ти април, от 16:00 и от 20:30 часа.