Срокът за подаване на художествените проекти е от 04 май до 20 май 2022 г. на имейл адрес communications@electrohold.bg. Одобрените творби ще бъдат включени в изложба във фоайето на административната сграда на дружеството, която ще бъде организирана по повод 30 години от създаването на мрежата Натура 2000.

Необходимо е проектите да включват диви птици в контакт с елементи от електроразпределителната мрежа. Приемат се рисунки във формати jpeg и pdf, независимо от начина им на изработване. Всяка рисунка трябва да бъде подадена с данни за обратна връзка.

Натура 2000 е мрежа от защитени зони в Европейския съюз. Целта на създаването й е да гарантира запазването на най-ценните и застрашени от изчезване природни местообитания и естествено срещащи се видове животни и растения.

Целта на настоящата инициатива е да популяризира проекта „Живот за птиците“, който се реализира в специално защитени зони от мрежата Натура 2000 и включва теренни проучвания, създаване на прототип за безопасни за птиците стълбове, осигуряване на възможности за безопасно гнездене, монтиране на защитни и маркиращи съоръжения и други дейности за опазване на живота на птиците, уязвими при досега с електроразпределителната мрежа.