Представяне на новата Регистрационна система за здравноосигурителни събития ще извърши екип от експерти от Централно управление на НЗОК на 13 септември (вторник) от 12.00 часа в областната болница МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана. На представянето на системата за регистриране на лица и събития чрез създаване на уникален индентификационен номер са поканени да присъстват договорни партньори на РЗОК – изпълнители на болнична медицинска помощ от областите Враца, Монтана и Видин и медии.

От октомври 2016 г. регистрационната система за здравноосигурителни събития, при която на всяко здравноосигурено лице при постъпване за лечение в болница, се генерира уникален индентификационен номер, става задължителна за всички лечебни заведения за болнична помощ, работещи по договор с НЗОК/РЗОК.

При постъпване и изписване от болница здравноосигурените лица ще потвърждават оказаната им болнична медицинска помощ чрез електронна автентификация, при която се генерира уникален код въз основа на сканиране на произволни точки от пръст на ръката.

РЗОК-Враца има готовност и е създала екипи от експерти за наблюдение и оказване на съдействие при внедряването на Регистрационната система в лечебните заведения за болнична помощ на територията на област Враца.