Проектът, който се реализира в Мездра, ще превърне безличната сива стена в истинско произведение на изкуството. Идеята на огромния стенопис е да представи историческото развитие на железничарския град – от „Калето” до небето. Четирима майстори на четката почти са преполовили изпълнението на проекта.

Един от екипа на Nasimo е Иван от Бургас, който каза, че този проект е истинско предизвикателство със своите 180 м линейно разстояние и почти 400 кв. метра разгърната площ.

„Имам стотици реализирани проекти, но този е един от най-големите, затова смятам, че е повече от предизвикателство. Все още обаче очаквам любимия си проект” – допълни Иван.

Той е убеден, че този стенопис не само ще превърне мястото в привлекателен кът, но и ще доближи изкуството до хората.

„Изкуството и културата във всичките им форми са тези фактори, които са помагали и ще помагат за запазването на собствената ни идентичност, а младите хора ще разберат, че смисълът да живееш е тук и сега, че бягството не е решение” - продължи Иван.

Въпреки огромната площ, Иван изрази увереност, че проектът ще бъде завършен до края на седмицата и стенописите ще се слеят в един космичен пейзаж с дълбокото синьо небе над Мездра.