Елена Димитрова е завършила Природо-математическата гимназия във Враца, а по-късно се дипломира като софтуерен инженер в един от най-престижните университети в света – Оксфордския. В момента живее и работи по специалността си в Лондон

Елена Димитрова разказа на осмокласниците за своите пътувания и опознавне на Южна Америка, Китай, Япония и културните различия в тези страни, както за обичаите и храните на английски език.

Младите хора бяха впечатлени от нейните послания - да изучават чужди езици, да опознават света чрез пътувания и контакти с младежи от различни култури, да бъдат смели в търсенето на своята професионална реализация.

Елена представи добрите страни на професията на програмиста, както и богатата си култура, придобита при изучаването на различни езици - английски, испански, бенгали, и от досега си с многообразни светове. Учениците бяха впечатлени от позитивната енергия, добронамереността и желанието на гостенката да помогне на всеки млад човек от родния си край със съвет, знание, книга и мотивиращ разговор.

Харизматичната гостенка насърчи младежите като им сподели трудния си път в ученето, израстването в професионалната сфера, както и в осъществяване на мечтите си - да пътува и опознава различни световни забележителности, да научи няколко нови езика от пребиваването си в много страни по света.

Учениците бяха впечатлени от срещата с един успял млад човек, тръгнал от малкия град, за да постигне мечтите си и да обиколи света. Заедно със своя класен ръководител Василка Коловска гимназистите подариха на своята събеседница скромен сувенир за спомен от вълнуващата среща.