Една жена загина, а други две бяха тежко ранени при жестока катастрофа, която стана днeс следобед на главен път Е-79 край Мездра. Около 16:30 часа на изхода на железничарския град в посока Враца лек автомобил "Хюндай” с бургаска регистрация, в който пътували три жени, се удари челно в товарен автомобил, превозващ мляко.

В резултат на зверския сблъсък жената, която пътувала на седалката до шофьорката на хюндая, е починала на място, а другите две бяха откарани в тежко състояние във врачанската болница. Загиналата е на около 40 години. За да извадят пострадалите от смачканата до неузнаваемост лека кола, се наложи служители на противопожарната служба в Мездра да разрежат колата.

Причините за тежкия пътен инцидент се изясняват. По първоначална информация камионът с мляко, управляван от Любомир Войнов от Дупница, излязъл от локалния път откъм кв. Лещака и тръгнал да завива към Враца, когато леката кола, която е отивала към столицата, се врязала в него.

Заради ПТП-то движението между Мездра - Враца временно се осъществява в едната лента.

Около един час по-рано на международното шосе между Мездра и Враца, близо до разклона за село Руска Бела, стана друга катастрофа. При нея "Фолксваген Голф“ с монтанска регистрация се заби в турски ТИР. Пътният инцидент се размина без жертви и ранени.