Мъжът от Враца е на 36 години и е диагностициран и хоспитализиран в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. По данни от епидемичното проучване лицето е насочено към лечебно заведение за болнична помощ от личния лекар. Установени са контактните лица и са предприети съответните противоепидемични /изолационни мерки.

Що се отнася до останалите два случая обявени за обл. Враца (мъж на 34г. и мъж на 44 г.) – от започналото проучване е установено, че става въпрос за лица чужди граждани, работещи по проект за газопровод "Балкански поток" в обл. Видин и обл. Монтана. Същите пребивават и са настанени на хотели във Видин и Монтана. Не са пребивавали в обл. Враца през последните 14 дни. За предприемане на действие по компетентост своевременно са уведомени РЗИ – Видин и РЗИ - Монтана, като данните от Единната информационна система са пренасочени към съответните области.

През последните 24 ч. в областта са взети 42 нови проби за ковид инфекция. Всички те са от Центъра за настаняването от семеен тип в село Борован, превантивно по разпореждане от Министерството на здравеопазването. Пробите, които се очакват са 42.

Активните случаи на COVID-19 са 13, като 12 са на домашно лечение и един човек е в болница. Към момента, 23 лица са поставени под карантина.

Случаите на коронавирусна инфекция от началото на епидемията на територията на област Враца вече са 100, от които 82 са излекувани и трима починали.