Идеята й хрумнала, когато наскоро подреждала дома си, подготвяйки го за раждането на първородната си дъщеря. Както е известно, поп-фолк изпълнителката, която наскоро представи най-новата си песен "Ди Каприо", е бременна, като очаква да роди около 8 март.

Подарените от Джина книги на мездренската библиотека са предимно от областта на приложната психология, биографични издания, езотерична и художествена литература. Сред по-интересните заглавия са „Пътят към просветлението” от Далай Лама, „Пътеката към любовта” от Дийпак Чопра, „Афоризми” от Оскар Уайлд, романите „Любов” от Елиф Шафак и „Илюзии” от Ричард Бах. А така също произведения на Емил Зола, Любен Каравелов, Чарлз Буковски, Хорхе Букай, Дейвид Карнеги и Паулу Коелю.

"Щастлива съм, че успях да направя дарение от книги на Читалище "Просвета" в гр. Мездра, написа Джина Стоева в летописната книга на читателите "Имало едно време в библиотеката". Дано са полезни на тези, които обичат да четат. Весели празници от нас!"

В знак на благодарност секретарят на мездренското читалище Валентина Цекова връчи на шармантната сървайвърка свидетелство за дарение. Това е първото дарение от книги, което Джина прави през живота си - обеща, че няма да е последното.

Посещението на Джина Стоева в Библиотеката на Мездра бе заснето от екип на предаването на bTV "Тази сутрин", като видеоматериалът ще бъде излъчен идната сряда, 21 декември.