Късно вечерта на 7-ми юли преди година, престъпното трио се събрало в циганска махала в Козлодуй, след което отишли с автомобила на Василев до центъра на града да си купят цигари.

Докато Василев отишъл до магазина, на другите им хрумнало решение да се сдобият с пари като ограбят минаващия край тях възрастен мъж. Те го нападнали веднага. Николов застанал зад дядото, сграбчил с ръце тялото му, за да не мърда, а Киров му нанесъл удар с ръка в лицето. Старецът паднал на земята. От джобовете ме престъпниците измъкнали 70 лева, портмоне с лични документи и дебитна карта с изписан на листчето ПИН-код. Възрастният човек се оплакал в Районното полицейско управление в града.

След грабежа тримата криминално проявени се събрали заедно и потеглили към село Бутан. Пред сградата на кметството Николов спрял автомобила и дал на Василев откраднатата дебитна карта, за да изтегли пари от близкия банкомат. Той на свой ред първо решил да провери наличността, въвел изписания ПИН-код, но получил отказ за достъп. Като не могли да изтеглят пари, тримата решили да се върнат в Козлодуй, видели полицейска патрулка и успели да се скрият на различни места в циганската махала в града. По-късно същия ден вследствие на проведените издирвателни мероприятия те били задържани.

Разпитан в досъдебното производство Джанго се е признал за виновен и е дал подробни обяснения за извършения грабеж и участниците в него, както и за действия им при използването на платежния инструмент. Обвиняемите Дрого и Лилко обаче отрекли да са участвали в престъплението. Каквито и защитни тези да са изтъкнали, събраните доказателства при досъдебното производство са ги опровергали. Очаква се насрочване на първото съдебно заседание по делото.