След изключителния интерес през миналата година, за втори път до 15 септември във Врачанския есенен панаир ще се проведе фермерски базар. На щандовете на българските производители се предлагат млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, хляб и печива с квас, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, вина и сокове, билки и подправки, натурална козметика, бижута и аксесоари от естествени материали.

Специално за изложението във Враца отново ще пристигнат производители на старото българско ястие от Северна България - крокмач. За посетителите на търговския форум и тази година ще се предлага жива бира и безалкохолна бира.

Всяка вечер на есенния панаир самодейци от читалищата от община Враца ще представят за дегустация едни от най-популярните и традиционни ястия от врачанския край.

Официалното откриване на Врачанския панаир ще стане тази вечер от 18:30 часа пред откритата сцена на стадион "Христо Ботев". От 19:30 часа ще започне концерт на любимата на няколко поколения българи рок група "Тангра".