Припомняме, че Елена бе класирана на първо място в надпреварата за „Акушерка на месец февруари” с 1 070 харесвания във Facebook, въпреки че изпратената снимка е била една от последните в изисквания срок - 42-ра. Снимката на победителката за месец януари Елица Стоянова от варненската болница „Св. Ана”, събрала 1 118 харесвания, е била първата. Трябва да се има предвид и това, че кандидатките за лице на месец са били най-много от Варна, което прави успехът на мездренската участничка още по-значим.

С особено вълнение хубавата Елена благодари на всички, които са я подкрепили, защото приема тази подкрепа и като признание за добротата и професионализма й.

Тук е моментът да кажем, че едно такова признание е от изключителна важност не само за Елена, но и за цялото акушеро-гинекологично отделение, а и на самата болница в Мездра. И това не е изненада, тъй като това отделение отдавна е водещо в здравното заведение, благодарение на екипа от лекари, акушерки и помощен персонал.

Старшата акушерка не пропусна да отбележи, че в тяхното отделение има три млади акушерки, което е изключително радостно, тъй като професията е много отговорна и все повече намалява броят на желаещите да се посветят на дълга да довеждаш живот.

Доказателство за това е и нарасналият брой на новородените в мездренсаката болница от началото на годината до сега. В отделението са проплакали 56 деца – 31 момчета и 25 момичета. Елена каза, че през месец април е имало истински бейби бум – 21 новородени. За сравнение с предишните две години, през 2018 са се родили само 5 бебета, а през 2019 – 7.