Две от формациите на Хандбален клуб Локомотив (Мездра) се класираха за заключителната фаза на националните първенства при подрастващите. Момчетата до 14-години (М14) на клуба ще участват директно на Държавните финали, а юношите младша възраст (М16) ще играят допълнителна квалификация за определяне на финалистите.

В последния турнир от регионалното първенство в Зона „Витоша” при 14-годишните възпитаниците на треньора Емил Николов записаха две победи. Двубоите се играха в столичната зала „ЦСКА”. Мездренските хандбалисти спечелиха срещу домакините от ЦСКА с 24:16 и срещу Пирин (Гоце Делчев) с 15:10 гола. В крайното подреждане юношите на Локо (Мездра) М14 са първи, следвани от „армейците” и тима от Гоце Делчев.

Финалите на Държавното първенство при М14 са от 17 до 19 юни в зала „Добротица” в Добрич.

При по-големите - М16, мездренските хандбалисти записаха победа и загуба в заключителния турнир. Срещите се играха отново в столичната зала на ЦСКА. Отборът на Локо (Мездра) М16 се наложи над Пирин (Гоце Делчев) с 25:11 и oтстъпи в решителния мач пред Интер (Благоевград) с 11:19. В крайното класиране мездренци изостанаха от благоевградския тим с по-малко вкарани попадения. Интер (Благоевград) е първи с 16 точки и голова разлика 78:56, а Локо (Мездра) - втори с голово съотношение 72:50.

На 2 юни в зала „Орловец” в Габрово е квалификацията за определяне на последните финалисти при М16. Държавните финали в тази възраст са от 3 до 5 юни отново в Габрово.