От извършения медицински преглед е установено, че на възрастния мъж не е причинена средна или тежка телесна повреда. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Участък Вълчедръм съвместно с инспектор от детска педагогическа стая при РУ Лом е установено, че извършители са две 15-годишни момичета от с. Разград, община Вълчедръм. Двете системно посещавали в дома му възрастния мъж по различни поводи. На 28.06.17 г. отвлекли вниманието му и едната извършила кражбата на сумата от 600 лв, сешоар и дамска козметика, които били в стаята на дъщерята на мъжа.

В хода на работата е установено, че непълнолетните извършили по аналогичен начин още една кражба на пари от частен дом в селото.

Между 22,30 ч. на 11.06.2018 г. и 03,15 ч. на 12.06.2018 г. отворили райбер на входна врата и проникнали в къщата на 74-годишен жител и от една от стаите извършили кражба на сумата от 480 лв. Двете системно посещавали през деня дома на възрастния мъж под различни предлози. На 11.06.18 г. отклонили вниманието му и същото момиче извършила кражбата на сумата от 480 лв, скрити под покривка на масата в стаята на мъжа. Работа по документирането на престъпните деяния на извършителките продължава в РУ Лом и Участък Вълчедръм.