Според обвинителния акт Евстати и Милен не само са мъчили, пребили, влачили с кола, топили в ледена вода, таксиметровия шофьор, но и заснели зверствата си с телефон. Те не преставали да ритат шофьора, дори когато загубил съзнание, а после потрошили и таксиметровата кола, взели оборотните пари, гривна и ланец и го оставили безпомощен, полугол и вързан на студа за таксито.
Венцслав бил намерен по обяд от случаен минувач, който разхождал кучето си в района. Въпреки зверския бой и премръзването, той се възстановил след продължително лечение във врачанската болница.

Вчера наказателен състав на Окръжният съд във Враца проведе разпоредително заседание съобразно новите изменения на Наказателно процесуалния кодекс. Те влязоха в сила на 5-ти ноември тази година, а целта е чрез тях да се спре безразборното връщане на процесите от съда на прокуратурата.

С измененията беше въведено задължително разпоредително заседание при разглеждане на делото от първата инстанция, на което да се разгледа възможността за връщане на делото на прокуратурата, заради съществени и отстраними процесуални нарушения, допуснати на досъдебната фаза.

Съдът реши, делото да започне на 18-ти декември. Срещу двамата насилници са повдигнати четири обвинения. Най-тежкото от тях предвижда затвор от 10 до 20 г. или доживотна присъда.