На 23 януари преди две години в Районното управление на полицията в Монтана е получен сигнал за неизвестни лица, извършващи изкопни работи в месността "Чернила”. На място полицейските служители установили двамата, проверили ги и при обиска открили у тях суха тревна маса и метални частици, наподобяващи археологически обекти.

По-късно същия ден било извършено претърсване в дома на Красимир, където били намерени и иззети старинни накити, монети и други предмети, наподобяващи археологични обекти.

От изготвената по делото историко-археологическа експертиза е установено, че всички предмети и монети са автентични, характерни елементи от Римската епоха за периода I-IV в. сл. Хр., късното средновековие XIV-XVIII в. и представляват движими археологически паметници, резултат от човешка дейност от отминали епохи, което ги характеризира като археологическо културно наследство по смисъла на Закона за културното наследство.

От стаята в дома му в Монтана е иззета и метална кутия със суха зелена тревна маса, която от изготвената по досъдебното производство физико-химическа експертиза е установили, като марихуана.

Разследващите извършили претърсване и в дома на обвиняемия Георги в Монтана и в къща в село Горно Церовене. Общото количество на откритото и иззето вещество, определено като коноп (марихуана), с различно съдържание на активно наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол, било с тегло 588,01 гр., на стойност 3 528,06 лв.