Около 17:25 ч. на 26.04.2019 т. на ГКПП – Оряхово подсъдимата Ш. излязла през трасе „Изход“ от България в Румъния, без разрешение на граничните власти. За целта жената се укрила под одеяло в зоната между предните и задните седалки на лек автомобил „Ситроен“. Колата, собственост на финландска кредитна институция, била управлявана от М.Р.М., притежател на документ Travel Document Convention 1951, издаден във Финландия.

На подсъдимата Г.А.Ш. е наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 100 лева.

Подсъдимият М.Р.М., който освен иранско гражданско има и финландско, е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че незаконно превел през границата на страната чуждата гражданка Г.А.Ш., като използвал за това МПС. Той също се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е съгласил да му бъде наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което се отложено за срок от три години.

Съдът е одобрил сключените между страните споразумения. Определенията на съда имат последиците на влезли в сила присъди спрямо двамата чужди граждани.