От предложението стана ясно, че управителят Начева е утвърдила комисия, която е извършила оглед и оценка на техническото състояние на шест тролейбуса, и е констатирала тяхната негодност за по-нататъшна употреба.

Мнение за фалит на тролейбусния транспорт изказа съветникът от БСП, Момчил Младенов. Начева пък отговори, че дружеството е приключило миналата година без загуби. Съветниците гласуваха с положителен вот предложението и се съгласиха да се направи и преоценка на стойността на сградния фонд на "Тролейбусен транспорт", като средствата получени от бракуването и преоценката, бъдат използвани за погасяване на задължения на дружеството от предходни години. Недоволен от това, представителят на столичния електротранспорт настоя да даде изявление пред медиите.

Ивайло Петров
Ивайло Петров

В коридора пред общинската зала излязоха с него журналисти и управителят на "Тролейбусен транспорт"- Враца. Ивайло Петров беше недоволен и от факта, че представителите на медиите зададоха първо въпроси към Начева, и нервно изчака да изкаже възмущението си пред микрофоните.Той беше категоричен, че му е отказано да реновира два стари тролея "Икарус", и те да станат част от експозицията на тематичен ретромузей, във Варна.

Според Ивайло Петров, от началото на миналата година чакал отговор от директора на дружеството, като междувременно бил закупил части за „Тролейбусен транспорт”- Враца от името на неговия работодател „Столичен електротранспорт". За разходите имал фактури, пък не получил едно „благодаря”, нито взел хонорар. Имал някакъв фиктивен договор, който стоял в папка, и бил предупредил, че ако нещо изчезне ще се обърне към прокуратурата. "Трябваше да се направи обществена поръчка за тези два тролея, а останалите можехте да ги карате за скрап. Много съм разочарован! Такива проблеми не съм имал никъде в страната", заяви Петров, обръщайки се към Начева. Той размаха някакви документи, които имал във връзка с намеренията си, предизвиквайки любопитството на минаващите по коридора граждани.

Виктория Начева
Виктория Начева

За MediaNews Начева беше категорична, че заплахите с прокуратурата не я притесняват и отрече да е подписвала какъвто и да е документ от Петров. „Принципал на дружеството е Общинският съвет, аз не мога да взема такова решение” - каза Начева, и допълни: „Правим процедура, обявление и събираме оферти. Лицето Петров може да се включи съвсем свободно в процедурата. Това е!”. Представителят на „Столичен електротранспорт” нервно събра листата със своите документи и остана възмутен и от факта, че журналистите изключиха диктофоните си, за да влязат отново в залата и да проследят сериозните дебати по важни за общината на града проблеми.