В първата възраст ще участват осем тима, разделени в две групи по четири състава. „Локомотив“ (Мездра) е в група „А“, където са отборите на „Марица“ (Белово), „Локомотив“ (Стара Загора) и „Атлетик“ (Козлодуй).

В другата група „Б“ са тимовете на „Олимпик“ (Варна), „Верея“ (Стара Загора), „Бургас спорт“ и „Арда 1924“ (Кърджали).

Двубоите ще се играят в две полувремена по 30 минути. В първия ден от март „железничарите“ излизат срещу съименника си от Стара Загора и срещу „Атлетик“ (Козлодуй), а на 2 март е двубоят с „Марица“ (Белово).

„Турнирът е много силен. За първи път участваме в него. Надявам се набор 2010 да върнат увереността си и да покажат добра игра. В края на миналия сезон ни се натрупаха няколко лоши резултати, имахме контузии, наруши се тренировъчния процес, но се надявам, че участието ни в този турнир ще бъде отлична подготовка за пролетния дял от шампионата“, каза за MediaNews наставникът на „Локомотив“ – Стоян Стоянов.

При най-малките, набор 2014 година, записаните тимове също са осем. Двубоите ще бъдат в две полувремена, всяко от които по 20 минути. В група А, от поток 2, са съставите на „Локомотив“ (Стара Загора), „Сините камъни 1“ (Сливен), Футболна академия „Карлово“ и ДФК „Филипов“ (Казанлък). Мездренският отбор е в група „Б“ заедно с отборите на „Враждебна“ (София), „Розова долина“ (Казанлък) и „Хеброс“ (Харманли).

На 1 март възпитаниците на Владимир Найденов излизат срещу „Розова долина“ и срещу „Враждебна“, а ден по-късно е двубоят с тима на „Хеброс“.

„Надявам се да покажем добра игра и да трупаме победи. Важното е децата да играят футбол и да се забавляват“, каза старши треньорът на малките „железничари“ – Владимир Найденов.

Навръх Националния празник на България – 3 март, ще се изиграят мачовете за разпределяне на местата от 1 до 8, и в двете възрастови групи.