Участниците в Tiszta Forrasbol "Din izvor curat" 2018 изнесоха съвместен концерт в "Casa de Cultură" ("Културния дом") на Община Sîncraiu de Mures (на унгарски: Marosszentkirály), окръг Мюре. Детският танцов състав "Мездренче" се представи с 25-минутна програма, която включваше танцови композиции от Северняшката и Тракийската фолклорни области на България - "Северняшки танц", "Копаница", "Джиновски танц", "Тракийска сюита", "Дайчово" и "Тракийска китка".

С артистичните си изпълнения възпитаниците на хореографите Йоанна и Мирослав Аспарухови плениха публиката и бяха възнаградени с нестихващи аплодисменти. Напълно заслужено организаторите на фестивала връчиха на художествения ръководител на състава Йоанна Аспарухова специалната награда и диплом за изключително успешното представяне на танцовата формация.

"Поредното достойно представяне на Детски танцов състав "Мездренче", написа по този повод в социалната мрежа Йоанна Аспарухова. Благодаря на Гена Кадийска за оказаната финансова помощ за закупуването на новите фолклорни костюми на децата, които за първи път бяха облечени на фестивала в Търгу Муреш, Румъния. Надявам се да има и други, милеещи и загрижени за визията на нашите деца!!!”

"Бъдете здрави, щастливи и благословени!, коментира от своя страна спомоществователят на състава г-жа Кадийска. Играйте с гордост българските народни танци и представяйте красотата им пред света! Нека успехите Ви се множат и всеки танц, изигран от тези красиви сладури, носи на Вас и почитателите Ви удовлетворение!”