Каузата „Да изчистим България” е получила подкрепата на повече от 1 мил. доброволци от цялата страна, сочат данните на областните администрации от 2012 година насам. За същия период, по данни на екоминистерството, в рамките на националното почистване на България са събрани 80 000 тона отпадъци . Областна администрация – Враца за поредна година се включи в най-мащабната доброволческа акция „Да изчистим България заедно. Екипът от служители на администрацията, заедно със заместник областните управители Ирина Иванова и Мирослав Комитски почистиха зелените територии на връх „Околчица”.

„Насочихме усилията си в почистване на легендарния връх ден след Всенародното поклонение в памет на героите с идеята, да запазим чиста околната среда около историческата местност, както и да подкрепим идеята на тазгодишната кампания, чийто приоритет е почистване на защитени територии и зони със специално значение за биологичното разнообразие на България” – заяви заместник областният управител Мирослав Комитски.

През 2016 г. основният партньор на проекта "Да изчистим България заедно" е Министерството на околната среда и водите, чрез Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда. От там поздравяват всички доброволци, 265 общински и 28 областни администрации за участието в кампанията.