След ден-два социалните работници от Регионална дирекция "Социално подпомагане" във Враца ще са готови за трети път да занесат няколко пълни бутилки в Природо-математическата гимназия, където и учениците събират капачки. Защо го правят? Защото инициативата „Капачки в действие”, която започна през есента на 2013 г., се превърна в кауза на доброто. Правят го, защото според тях това е съвсем реална, а не символична форма на подкрепа - пластмасовите капачки са ценна суровина, която може да се рециклира.

Оказва се, че не е особено трудно да се съберат един тон от цветните леки запушалки. Такова количество специализираните фирми изкупуват за 500 лв., а парите се даряват на някой от домовете за деца, за да се подмени остарявала битова техника там. В 16 социални заведения за малчугани вече има електроуреди, закупени с пари от капачки.

Зелената благотворителна кампания "Капачки в действие" няма краен срок и всеки, който желае да се стане част от успешния отбор и да работи, като служителите от РДСП - Враца в полза на децата, лишени от родителски грижи и същевременно за опазване на околната среда, може да се свърже с екипа на фондация :Идея в действие” на e-mail: hello@ideainaction.net.