Начало на театралната седмица поставя излъчването на спектакъла „Луди пари“ , който ще бъде излъчен и по ТВ Монт 7 на 26 март (понеделник) от 21:00 часа, на 28 март (сряда0 от 12:00 часа и на 31 март (събота) от 12:00 часа.

Основният акцент в програмата на театъра за следващата седмица е премиерата на най-новото заглавие в репертоара на Драматичния театър в Монтана - постановката "Мистерията Дон Жуан“, която ще бъде представена на 27 март (вторник) от 19:00 часа. В основата на представлението стои пиесата от Анатолий Крим "Завещанието на целомъдрения женкар“.

Монтанският театър беше първия в страната, който представи на българската публика драматурга Анатолий Крим и неговата пиеса. Десет години по-късно Монтана отново ще занимае публиката с проблемите на Дон Жуан. Но днешния прочит на пиесата е по-различен, по-аналитичен и различен от наложените шаблони. Съвременният "Дон Жуан“ е по-стар, по-мъдър, по-целеустремен, дори донякъде и отнесен в сферата на философията. Днешният Дон Жуан, дори и по-стар, разкрива напълно своята душа пред публиката.

Режисьор на "Мистерията Дон Жуан“ е Минчо Събев, художник е Тодор Деков. В пиесата участват Любомир Бояджиев, Тихомир Иванов, Димитрина Проданова и Асен Таков.

В допълнение на програмата на 29-ти и на 30-ти март от 18:00 часа ще бъде играна пиесата от Валентин Красногоров "Срещи в сряда“ в Якимово и Всиловци.

Финал на празничната седмица ще постави излъчването по телевизиите в края на месеца на пиесата "Кой ми сви панталоните“ с режисьор Георги Стоилов.