Към 3.40 часа в четвъртък през нощта в Районно управление "Полиция" - Бяла Слатина е получен сигнал от Центъра за спешна помощ в града за пациент, приет след нанесен му побой. Екип на Районното управление посетил болницата и установил самоличността на пострадалия - 30-годишния Цветомир Таралански от село Галиче.

Пред полицаите той съобщил, че през нощта пред заведение в с. Галиче му е нанесен побой от двама мъже, на които дължи пари във връзка с причинен от него пътен инцидент с техен автомобил. Служителите на реда предприели действия за изясняване на случая.

След издирване и разпити на свидетели, проведени в рамките на образуваното в белослатинската полиция досъдебно производство, са установени извършителите на побоя - братята Йордан (38 г.) и Гошо Николочови (на 35 г.,), които са родом от Мездра. Те са задържани за 24 часа.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Районна прокуратура - Бяла Слатина.

Междувременно лед поредния побой в Галиче началникът на Районното управление "Полиция" в Бяла Слатина главен инспектор Красимир Йончев подаде оставка, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.