Домът за стари хора в Мездра стана на 7 години. Празникът на възрастните хора уважиха десетки гости, които се събраха в двора на социалната институция. По случай 7-ия рожден ден на дома домакините бяха подготвили празнична програма.

"Дали са много или малко 7 години, не мога да кажа, но е факт: колективът на Дома положи много усилия за това да бъде в този вид днес", заяви директорът на Дома за стари хора Владислава Димитрова. "Искам да благодаря на хората, които 7 години бяха неотлъчно зад мен и ми помагаха във всяко едно начинание, за празници, за гости отблизо и далеч. Без Вас това нямаше да се случва днес", допълни Димитрова.

Служителите и обитателите на дома получиха цветя и подаръци и бяха поздравени от кмета на Мездра Генади Събков, председателя на Общинския съвет Яна Нинова, общински съветници, представители на обществени институции, партийни организации.

Любезните домакини изнесоха артистична програма, с която искрено разсмяха гостите на празника. Музикален поздрав към хората от третата възраст отправиха възпитаници на музикалния педагог Тони Яшова от Вокална група „Литъл Уингс”. С танцови изпълнения възрадва рождениците Ансамбъл „Мездра” при градското читалище „Просвета”.

Както подобава, за рождения ден имаше празнична трапеза, отрупана с кулинарни изкушения, както и наздравици с пожелания за здраве и благополучие.