В средата на първото полувреме състезателят на Монолит Владимир Вълов-Сисо получи червен картон за удар без топка срещу играча на гостите Алев Кочоолу и преждевременно се отправи към душовете.

След края на първите 45 минути двата отбора се отправят към съблекалните, където изгоненият Вълов причаква Алев, удря го изненадващо и започна да го заплашва и обижда, разказаха от треньорския щаб на гостуващия отбор. Ръката на пострадалия е подута и посинена. Според лекаря на отбора има опасност от счупване, но това ще покаже рентгеновата снимка. Въпреки болката, Алев доиграва мача.

Голмайсторът на романчани Владимир Стоянов увенча добрата си игра с хеттрик и донесе победата за своя тим, отбелязвайки две попадения от пряк свободен удар. На два пъти за домакините се разписа Георги Иванов - от дузпа и от пряк свободен удар.

"През цялото време публиката на домакините се държеше агресивно, псуваха и обиждаха съдията Симеон Къчовски, но той успя да овладее страстите на терена", споделиха от гостуващия тим. "Стана хубав мач, с много положения и пред двете врати. Доволен съм от играта на момчетата, показаха характер и заслужено победихме, каза треньорът на Искър 1923 Цветелин Каменов. "Искам да благодаря и на главния рефер Симеон Къчовски, който свири безупречно мача“, допълни наставникът.

Свидетели на грозните сцени станаха кметът на Роман Валери Ролански и спонсорът на отбора Мартин Борисов, които изразиха своето възмущение от грубата и неспортсменска игра на домакините.