Приятна изненада за празника бяха подготвили доброволците на БМЧК от Зверино, които пресъздадоха ритуала "измиване на ръцете на бабата", в ролята на която се превъплъти старшата акушерка на отделението Елена Шифелбайн. Фабиана, Тина. Деница и Тереза поздравиха медицинския екип на АГО-то с кратка литературно-музикална програма и подариха за спомен на хората, които даряват живот, колаж от снимки.

Специални поздрави към екипа на д-р Владимир Цеков поднесоха кметът на общината Генади Събков и управителят на МБАЛ - Мездра д-р Илиана Михайлова.

Д-р Цеков благодари от свое име и от името на своите колежки и колеги за приятните изненади и сподели, че за него Бабинден е най-важният празник след 3 март.

В навечерието на Деня на родилната помощ в АГО-то проплакаха две момиченца: чаровната Ивана (3.450 кг, 50 см), която е първородна дъщеря на младо семейство от Хърлец, и грациозната Сияна (3.050 кг., 49 см), възрадвала двама влюбени от Криводол.

От началото на тази година в мездренската болница са се родили 11 деца - 6 момчета и 5 момичета, а през миналата година броят на новородените е 253.