При най-малките „железничари“, играещи в първенството на Футбол 5, „Локомотив“ има два отбора. Първият записа успех срещу състава на „Атлетик“ (Козлодуй) с 6:1. По два гола отбелязаха Дилян Шолев и Георги Дамянов, а Павел Иванов и Кристиян Йорданов се разписаха по веднъж.

Вторият тим допусна поражение от „Ботев“ (Враца) с 1:4. Попадението за мездренчани отбеляза Денислав Йочколовски.

„Много съм доволен от представянето на децата“, каза за MediaNews каза старши треньорът Владимир Найденов.

Наставникът добави още, че целта пред втория отбор е обиграването и всички момчета да имат повече игрови минути.

Децата на „Локомотив“, състезаващи се във Футбол 7, в равностоен мач допуснаха изравняване от страна на ДФК „Видин“. „Железничарите“ поведоха с 2:0 чрез Асен Асенов от фаул и попадение на Християн Александров, но допуснаха два гола и изпуснаха победата.

Футболистите, родени 2010 година, също не успяха да спечелят своята среща. „Локомотив“ и „Атлетик“ (Козлодуй) разделиха по едно полувреме в Мездра. Гостите откриха резултата, а мездренчани успяха да изравнят 4 минути преди края на двубоя. В герой за „железничарите“ се превърна Марчело Атанасов, спасявайки своя тим от поражението.

Старши треньорът на децата коментира представянето на своя тим. „Изиграхме мач с две лица. През първото полувреме играхме много слабо, докато през втората част показахме по-добра игра и успяхме да изравним“.

„Като цяло от играта в мача не съм доволен, но е важно, че от двата двубоя с основните ни конкуренти за първото място, взехме 4 точки. Очаквам да вземем оставащите мачове и да завършим полусезона на първо място“, каза още Стоян Стоянов.