Документите трябва да удостоверяват състоянието на парцелите и произведената продукция от земеделската култура, формираща размера на подпомагане, в годината на издаването им. Те се предоставят обобщено за подпомаганите парцели, за които е поет ангажимент, преминали периода на преход към биологично производство по чл. 11, ал. 5 от Наредба № 4 от 24.02.2015 г.

Напомняме, че срокът за издаване на сертификатите за биологично производство е 31 декември 2021 г.

В индивидуалните профили в Системата за електронни услуги (СЕУ) на всички бенефициери, които следва да предоставят въпросните документи, са достъпни Уведомителните писма, в които са описани сроковете за предоставяне и задължителните реквизити, които следва да съдържат тези документи.

ДФ „Земеделие“ предоставя също така възможност тези писма да бъдат получени лично или чрез упълномощено лице в съответната областна дирекция на ДФЗ в страната.

Припомнят също, че СЕУ е достъпна след индивидуална регистрация. Ако кандидатът няма създаден профил, е необходимо да подаде заявка за регистрация на потребител след което да се яви в областна дирекция на ДФЗ – РА, за да се идентифицира и достъпът му да бъде активиран.

Източник: dfz.bg