Общинска администрация Мездра е заявила едно свободно работно място, което изисква професионален колеж или висше образование, но няма изисквания за степен и специалност. Въпреки добрата възможност за реализация и развитие, за позицията все още няма подадени заявления, съобщиха от Дирекция „Бюро по труда“-Мездра. Желаещите могат да подадат документи до 19 май т.г. Процедурата за кандидатстване сега е скъсена, обясниха от Дирекцията. Младежите, които отговарят на условията на Програмата, подават заявления директно към работодателя, а не към „Бюрото по труда“.

В област Враца има обявени общо 5 свободни работни места. Две от тях са в Община Враца и по едно в общинските администрации на Козлодуй, Бяла Слатина и Борован.

За да се включат в програмата „Старт на кариерата”, желаещите трябва да са на възраст до 29 години, да са завършили висше образование и да нямат трудов стаж по придобитата специалност. В рамките на 12 месеца ще имат възможност да натрупат първия си трудов стаж, както и професионален опит, умения и практика по придобитото образование, с което да поставят началото на своето кариерно развитие.

Всеки, които има интерес може да кандидатства и за други позиции, като информация за заявените работни места в страната може да получи от всяко бюро по труда или от сайта на Агенцията по заетостта. За работните места, обявени по Програмата, могат да кандидатстват и заети лица, работещи по различна от придобитата специалност професия, като за целта е необходимо да потърсят съдействието на бюрото по труда по местоживеене.

До 21 май т.г. работодателите ще извършат окончателния си подбор сред насочените от „Бюрата по труда“ младежи, а класираните и одобрени кандидати ще започнат работа в първите дни на месец юни.