Първият ден от "Магията на Мездра 2019" - 2 май, ще бъде Ден на изобразителното изкуство и литература. Участниците в него ще рисуват на теми, отразяващи представата им за родния град или селище от община Мездра. Завършените произведения трябва бъдат предадени на организаторите на събитието в Общинската администрация до 14:00 часа същия ден.

В 17:00 часа на площад „България” ще бъде открита обща художествена изложба на фестивалните творби, след която ще състои поетичен рецитал. Участниците в него ще изпълнят произведения на тема "Мой обичан роден край" (в рамките на 5 минути на учебно заведение).

Вторият ден - 3 май, е определен за Ден на певческото и танцовото изкуство. Тогава са предвидени два концерта: от 9:00 до 11:30 часа - изпълнения на деца до 7-годишна възраст и от 17:00 до 19:30 часа - изпълнения на колективи или индивидуални участници на възраст от 7 до 29 г.

За концертната програма се приемат заявки за участие в две направления - "Народни песни и танци" и "Модерни песни и танци" (в рамките на 5-7 мин. на учебно заведение или читалище).

Младите фотографи от община Мездра, подали заявките си в срок, могат да снимат проявите на фестивала и да изпращат своите снимки на e-mail: mezdra@mail.bg Снимките им ще бъдат публикувани на сайта на Община Мездра.

За участие във фестивала индивидуалните изпълнители и ръководителите на групи трябва да попълнят и подадат Заявка по образец и да осигурят Декларации за съгласие от родителите за фотозаснемане на децата до 18 г.

Заявки за участие във фестивала се приемат до 12 април (петък) 2019 г.

Всички групови и индивидуални участници ще получат сертификати и награди