Също на 11 март изтича крайният срок, в който избирателите с трайни увреждания могат да подадат заявление по образец, че желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия. Те имат възможност да заявят желанието си в писмена форма чрез заявление по образец, подписано саморъчно и изпратено по пощата, факс или чрез електронно заявление, подадено на интернет страницата на Община Мездра: http://mezdra.bg/ Към заявлението задължително се прилага копие от документ на ТЕЛК (НЕЛК).

В същия срок могат да подадат заявление-декларация за издаване на удостоверение за гласуване на друго място кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК и РИК и наблюдателите на изборите.

На 18 март пък изтича крайният срок за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци, за което избирателите също трябва да подадат писмено заявление до съответния кмет или кметски наместник.

Гласоподавателите могат да правят справки в избирателните списъци по единен граждански номер на безплатен телефонен номер 0800 18 436.