Цялостна промяна на Наредбата за провеждане на търговска дейност на територията на община Мездра - тази е една от основните точки в дневния ред на заседанието на Общинския съвет, което ще се проведе утре. Сред останалите въпроси, които ще бъдат разгледани, са приемане на Общинска програма за опазване на околната среда за периода 2016-2020 г., даване на съгласие за използване на част от събраните отчисления на общината по Закона за управление на отпадъците за разплащане на разходи в размер на 4 800 лв. за изготвяне на Общинската програма за управление на отпадъците.

На предстоящата сесия ще бъдат обсъдени анализ на финансовите резултати за 2015 г. на дружествата, в които общината притежава миноритарен дял, отчет за дейността на фирма „Екопроект” за първото тримесечие на тази година, определяне на упълномощен представител на Община Мездра и начина на гласуване по точките от дневния ред на редовно заседание на Общото събрание на акционерите на МБАЛ „Христо Ботев” - Враца.

Дневният ред включва още приемане на решение за отстъпване безвъзмездно право на ползване на сградата на храма „Св. Архангел Михаил” в Руска Бела на Врачанската митрополия, актуализация на Обществения съвет за социално подпомагане, актуализация на състава на Общинската комисия за обществен ред и сигурност и актуализация на наблюдателната комисия във връзка със Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

Сесията на Общински съвет - Мездра е в четвъртък (26 май) от 16:00 часа.