Конкурсът ще протече в три етапа: проверка за съответствие на представените документи с предварително обявените изисквания, представяне на Програма за развитието и дейността на лечебното заведение през следващите три години и събеседване с кандидатите.

В рамките на изискуемия срок за участие в конкурса, двама кандидати бяха подали документи - настоящият шеф на общинската болница д-р Илиана Михайлова, чийто договор за управление изтича на 22 февруари тази година, и столичният лекар хирург д-р Ганчо Витанов.

Заместник-кметът Сашо Илиев припомни регламента на конкурса и предостави отварянето на документите на секретаря на комисията Цветомир Стоев. Първо бе разгледана кандидатурата на д-р Ганчо Витанов.

Д-р Витанов има богата професионална биография, заемал е различни длъжности, вкл. ръководни - специалист по организация и контрол на поликлиничната помощ и профилактичните дейности в бившия Кюстендилски окръг, асистент, старши асистент и ординатор хирург в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев” - София, управител и лекар в извънболничната помощ в медицински център, управител на частна фирма за търговия и сервиз на медицинска апаратура и оборудване, управител на ДКЦ ХХХ в столичния ж. к. „Обеля 2”.

В момента кандидатът е главен експерт "Медицински контрол на извънболнична медицинска помощ" в Националната здравноосигурителна каса.

Д-р Илиана Михайлова е дългогодишен управител на МБАЛ Мездра, включително от 2007 г. насам. Три мандата е била общински съветник в Общински съвет - Мездра. В момента е председател на Общинския съвет на БСП.

Комисията установи, че представените документи от страна на двамата кандидати отговарят на предварително обявените изисквания, нотариално заверени са и могат да бъдат допуснати до втория етап на конкурса - представяне на Програма за развитие на дейността на лечебното заведение през следващите три години.