Според свидетели на инцидента в основата на опита за саморазправа със съдийската бригада били футболистът на домакините Николай Николов-Финката и спонсорът на отбора Румен Стоянов, който е крупен земеделски производител в региона.

До самоволното навлизане на терена на зрители и на лица от спортно-техническото ръководство на Ботев (Рогозен) се стигнало след като домакините претендирали за неотсъдена дузпа за нарушение в пеналта срещу техен състезател. Преди това Ботев (Рогозен) повел в резултата в самото начало на мача чрез Николай Николов, а 10-ина мин. по-късно гостите изравнили от пряк свободен удар, изпълнен перфектно от централния нападател Брайан Стоянов.

Скандалният случай предстои да бъде разгледан от Спортно-техническата и Дисциплинарната комисии при Областния съвет на БФС - Враца. Очаква се от футболната централа да присъдят служебна победа с 0:4 в полза на ОФК Локомотив (Мездра) и да наложат тежки наказания на провинилите се футболисти и служебни лица от Ботев (Рогозен).

В останалите срещи от кръга се получиха следните резултати: Огоста (Хайредин) - Скала 2015 (Оселна) 7:1, Ботев (Криводол) - Манастирище 0:0, Искър 1923 (Роман) - Балкански (Михайлово) 5:0, Монолит (Манастирище) - Септември 98 (Гложене) 4:1 и Ботев (Бърдарски геран) - Миньор 2017 (Згориград) 2:4. Околчица (Моравица) по програма почиваше.

Начело в класирането е ОФК Ломомотив (Мездра) с 13 точки, следван от Монолит с 12 и Манастирище с 11 т. Следват: Огоста (Хайредин) с 10, Скала 2015 (Оселна) и Искър 1923 (Роман) с по 9 т.

В следващия кръг Локо (Мездра) приема Огоста (Хайредин). Дербито между първия и четвъртия в подреждането е в неделя, 1 октомври, от 16:00 часа на градския стадион