Наградата „Неофит Рилски” е учредена през 1996 г. и по традиция се връчва за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Ежегодните отличия се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високо професионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.

Директорът Атанаска Христова благодари за доверието и за възможността на екипа да изразява себе си.

„Благодаря за високото отличие, с което съм удостоена. Горда съм, че е оценен приносът на ДГ „Слънчице” в град Мездра в развитието на предучилищното образование в област Враца. Този принос не е личен. Той е дело на съмишленици, на експертите от РУО и на екипа на нашата образователна институция, които категорично и ясно поставиха в приоритетите си качеството на образованието на нашите деца. Тази екипност между вас и нас ни даде възможност за реализиране на много проектни дейности по националните програми” – допълни Христова.

Наградените директори имат дългогодишен управленски опит, включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти и имат принос за развитието не само в своите учебни заведения, а на българското образование. Отличените имат принос за подобряване качеството на образованието и усъвършенстване на професионалните умения на педагогическите специалисти в училищата и детските градини.


Педагогическият екип на ДГ „Слънчице“ също бе награден с грамота от РУО - Враца за прилагане на целенасочена институционална политика за приобщаване и подкрепа на всички деца в детската градина, както и за изграден ефективен модел на екипно взаимодействие при организиране и реализиране на допълнителната подкрепа за личностното развитие на децата.

Наградите бяха връчени от областния управител Иван Сълов в Регионалното управление на образованието във Враца.