Димитър Бербатов и част от неговия екип се срещнаха с представители на футболни клубове и от област Видин, пише Радио Видин.

Голмайсторът на националния отбор, играл за Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Фулъм, Байер Леверкузен, Монако, ЦСКА, представи акцентите в своята програма за развитието на българския футбол и призова за подкрепа на предстоящия Конгрес на футболния съюз. Сред основните новости, които предлага, е професионалните футболни лиги да не се администрират от Българския футболен съюз, а той да се грижи само за аматьорския и детско-юношеския футбол, както и за националните отбори и съдйската комисия, да се привличат по-успешно, гарантираните от УЕФА и ФИФА за българския футбол около 20 млн. евро, президентът на БФС да има право на най-много три мантадата.

Екипът на Бербатов настоява за предсрочен изборен конгрес, който да се проведе през септември. За целта, на клубовете, членове на БФС, се раздават декларации с описани стъпки за "единствения законен начин" това да се случи- необходимо е съгласието на 1/3 от клубовете или 180 подписа.

"Въпреки това, ще внесем документите, само ако съберем подкрепата на 300 клуба. Ако са 180, свикаме го, а после се окаже, че настоящото ръководство остане, не искаме да се изготвят черни списъци и да има евентуални репресии. Ние не искаме да създаваме проблеми на клубовете, искаме да решаваме проблемите", заяви Петър Величков от екипа на Бербатов.