Униформените проверили багажното отделение и като установили, че в него се превозва много голямо количество ненарязан тютюн, се върнали при патрулката с намерение да уведомят за това дежурната оперативна част и разследващия полицай. Служителите на реда разпоредили на Г. Н. да ги придружи. Той ги последвал и се обърнал към тях с репликата „не можем ли да измислим нещо, за да ни пуснете да се приберем с автомобила“.

Полицаите му направили забележка, а той минал от дясната страна на служебния им автомобил и през отворената предната врата, пуснал в краката на единия от полицаите единадесет банкноти от по десет лева. Полицаите веднага го задържали и уведомили дежурната оперативна част в РУ на МВР-Козлодуй.

От пресцентъра на държавното обвинение уточниха, че при извършения оглед на местопроизшествието в служебния автомобил, на пода под предната дясна седалка, били намерени и иззети като веществени доказателства единадесет банкноти от по десет лева. Предстои Окръжният съд във Враца да насрочи разпоредително заседание по делото.