3 баскетболистки, още двама борци и по един състезател по волейбол, джудо, джу-джитцу и футбол намериха място в топ-10. Най-млад и перспективен състезател на Монтана стана баскетболистката Габриела Ангелова, шампионка за момичета до 14 г и основен реализатор на своя отбор. В раздела „приложно-технически спортове” №1 е състезателката на "Ава спорт" Ани Стаменова, трета в крайното генерално класиране за Европейската купа по парашутизъм.

Кметът на Монтана Златко Живков награди баскетболния тим на Финансово-стопанската гимназия, с треньор Александър Рибагин, за шампионската титла, която спечели в турнира от веригата „Ученически спортни игри” за девойките от XI-XII клас. Републиканският шампион по баскетбол за момичета до 14 години също бе отличен с грамоти.

Специална грамота получи и 12-годишният Деян Валентинов, за 47-то си място в ранглистата на България в турнира по тенис. Двама състезатели на регистрирания през септември СК по културизъм и фитнес "Драганички тийм" Петър Петров и Юлий Русев пък си тръгнаха от церемонията по награждаването с плакети. Плакет бе връчен и на кмета Златко Живков. Той е от българската федерация по автомобилен спорт за отличната организация на рали кроса на пистата в село Мадан.