Детският танцов състав "Мездренче" участва с група от 40 танцьори в две възрастови категории - от 8 до 10-годишна и от 11 до 13-годишна възраст. Снощи възпитаниците на Йоанна Аспарухова, художествен ръководител и хореограф на състава, се включиха в дефиле по улиците на Ахелой и в откриването на международния конкурс, което се състоя в градския парк на черноморското курортно селище.

Днес те ще имат самостоятелно сценично участие, по време което ще изнесат 20-минутна програма от избрани танцови композиции от всички фолклорни области на България.

Награждаването на призьорите в отделните раздели и възрастови групи, заключителният концерт и закриването на фестивала са утре вечер от 19:00 часа.

Международният конкурс на изкуствата "Радост на брега” е включен в Националния календар на дейностите на Министерството на образованието и науката и в програмата на Министерския съвет за закрила на деца с изявени дарби.

Класираните на първо, второ и трето място във всяка възрастова група и категория ще получат диплом и статуетка, а всеки участник ще си тръгне с грамота. Ще бъдат връчени и три специални отличия - награда за най-малък изпълнител, награда за ръководител с високи художествени постижения и Приз "Радост на брега", който се присъжда се на участник, класиран на първо място в повече от три раздела.