С празничен концерт в Дома на железничаря Детският комплекс в Мездра отбеляза 20 години от своето създаване. По този повод възпитаниците на комплекса изнесоха художествено-музикална програма. Тържеството уважиха представители на Регионалния инспекторат по образованието във Враца, на Община Мездра и Общинския съвет, директори на училища и детски градини, много родители и граждани.

„За тези 20 години хиляди деца от града и общината посещаваха занимани-ята в различните групи и направления на Детския комплекс, каза в словото си директорът на комплекса Лили Николова. Те откриваха, развиваха и усъвършенстваха своя талант и дарби. Спечелени бяха стотици медали, призови места и награди на международни, национални и областни състезания и конкурси. Имената на някои от нашите възпитаници станаха известни в цялата страна с участието им на международната сцена - на европейски, световни и олимпийски игри".

В юбилейни концерт се изявиха всички групи и състави, които развиват дейност към комплекса: вокалните групи „Уингс”, „Литъл уингс” и „Бейби уингс” с ръководител Тони Яшова, камерният танцов състав с ръководител Мирослав Аспарухов, групите по масов спорт - художествена и спортна гимнастика с ръководители Лили Николова, Цветелина Цинцарска и Христинка Стоянова, мажоретният състав с ръководител Каролина Кьолер и кръжокът по художествено слово с ръководител Соня Груданска.

За украсата на сцената се погрижи кръжокът по приложно-декоративно изкуство с ръководител Мая Умарска.

През тази учебна година в Детски комплекс - Мездра развиват своите творчески умения и талант повече от 180 млади дарования от I до XII клас.