По случай приключването на проекта подрастващите актьори с ръководител Петя Антонова, преподавател по английски език, пресъздадоха на сцената драматизации на приказките "Добрите стопани" от Ран Босилек и "Червената шапцица" от Шарл Перо и на главата "Излет" от "Патиланско царство" на Ран Босилек.

В ролите на популярните приказни герои Баба Цоцолана, Патиланчо, Мързелан и Мързеланка, Червената шапчица, Вълка, бабата и добрия ловец се превъплътиха малките театрали от трети, четвърти и седми клас.

Това е третият спектакъл, подготвен от Детски театър "Магически свят" в рамките на проекта "Твоят час". В навечерието на Коледа начинаещите актьори представиха постановката "Вълшебството на Рождество Христово", а по време на Празниците на културата пресъздадоха драматизации на любими приказки в рамките на четвъртото издание на Общинския фестивал "Магията на Мездра".

По повод приключването на проекта ръководителят на "Магически свят" Петя Антонова поздрави децата за положения труд и старание през учебната година и връчи на 13-те участници в театралната формация грамоти за най-добра актриса и за най-добър актьор.

Заключителната изява на Детския училищен театър уважиха родители и близки на децата, техни учители и директорката на учебното заведение Мариела Горанова.