© община Видин

Състезанието се проведе в пет възрастови групи: родени 2007 – 2008 г.; родени 2009 – 2010 г.; родени 2011 – 2012 г.; родени 3013 г. и родени 2014 г. и по-малки. Дисциплините, в които лекоатлетите мериха сили, бяха 60 м, скок дължина от място за родените 2013 г., 2014 г. и по-малките, както и скок дължина и скок височина при по-големите момчета и момичета.

Медалите на победителите връчиха заместник-кметът Борислава Борисова, Тереза Маринова и треньорът в СК „Радуканови“ Мирослав Радуканов. Преди награждаването Борисова поздрави от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков и от свое име организаторите от видинския клуб, както и всички участници. „Радвам се, че Видин отново е домакин на това престижно лекоатлетическо състезание. Уверявам ви, че Общината и занапред ще подкрепя подобни събития и заедно ще превърнем детския турнир „Дортикум“ в традиционен. Пожелавам на всички спортисти да запазят високия си спортен дух, да бъдат здрави и все така успешни“, каза зам.-кметът.

Тереза Маринова, за която това бе първо посещение в нашия град, благодари на организаторите за поканата състезателите й да се включат в турнира. „Сигурна съм, че под ръководството на Мирослав Радуканов тепърва имената на тези шампиони, които израстват в момента във Видин, ще се чуват на много по-високи подиуми“, заяви Маринова.

На свой ред Мирослав Радуканов благодари на младите лекоатлети за спортсменството и достойното представяне. „Догодина се надявам да няма извънредни ситуации и отново да се видим тук, на лекоатлетическата писта във Видин“, сподели треньорът.