Възпитаниците на 16 общински детски заведения показаха своя талант пред родители, преподаватели и жители на Враца, по време на изявата „Децата на Враца празнуват“. Детски усмивки, родителско вълнение, музика и танци изпълниха площад „Македония“ и парк „Дъбника“ в града на Ботевата слава.

Всяка забавачница беше избрала свои представители, балеринки, играорчета на народни танци и песнопойни групи, които изнесоха концерти и предизвикаха бурни аплодисменти от умилената многобройна публика. За отличното представяне децата, техните ръководители и директорите на детските заведения получиха награди от кмета на общината Калин Каменов.

"Искам да Ви поздравя за това, което показахте днес и в спортния празник, и на сцената. Забавлявайте се през лятото и радвайте мама и тати", каза в приветствието си към децата Калин Каменов. Той засвидетелства особеното си отношение към малчуганите и не пропусна нито една от многобройните изяви на децата в рамките на празничната програма на общината.

За пореден път градоначалникът на Враца показа, че не случайно е бил председател на Държавната агенция за закрила на детето и заместник-министър на младежта и спорта. И макар жителите на града на този етап да искат промени в настоящето си, някак искрено харесаха малко тривиалното твърдение на своя кмет, че децата са бъдещето на града и страната. Показаха това с овации, когато в края на концерта в небето над Враца полетяха разноцветни балони и гълъби.