Според Саки двубоят се е играл при ненормални условия за провеждането на мач в тази възраст - проливен дъжд, липса на съблекални и изключително лош терен, поради което той и родителите на децата били силно притеснени за тяхното здраве. Повечето локомотивци дори получили настинка. В отбора на домакините пък имало нередовни състезатели, твърди още Иван Георгиев, които били значително по-големи по възраст.

В крайна сметка децата на Любимец (Търнава) записаха служебна победа с 5:1. Почетното попадение за малките "железничари" отбеляза Рич Данов.

Междувременно лидерът в класирането в зоната Ботев (Враца) разгроми в Зверино формацията на Скала 2015 (Оселна) с 11:0. В другия двубой от кръга, който се игра, Септември 98 (Гложене) победи като гост Торпедо 2004 (Борован) с 5:3.

В подреждането води Ботев (Враца) с пълен актив от 9 точки, следван от Любимец (Търнава) и ОФК Локомотив (Мездра) с по 6 т.

В следващия кръг децата на Локо (Мездра) гостуват на своите връстници от Кариана (Ерден). Двубоят е в събота, 14 октомври, от 10:30 часа на стадиона на завод "Прециз" в Монтана.