Домакините доминираха в самото начало на мача и създадоха няколко чисти голови положения, които обаче не успяха да реализират. Отлични намеси в тези ситуации имаше вратарят на гостите Трифон Николов, който отрази опасни удари на капитана Теодор Вишински, Александър Лазаров и Михаил Иванов. Противно на футболната логика, монтанчани първи поведоха в резултата. Това стана в 20-ата минута, когато Огнян Огнянов изведе в коридор Кристиян Иванов зад отбраната на мездренци и той се разписа технично за 0:1. До края на полувремето се запомни един хубав пряк свободен удар, изпълнен от Томислав Ангелов (Кариана), спасен с вещина от стража на "червено-черните" Георги Вълков.

След почивката "железничарите" стигнаха до пълен обрат. Най-напред 10 минути след антракта нападателят Владислав Андреев се възползва от неразчетените действия в защитата на гостите при една наглед безобидна ситуация и с глава възстанови равенството - 1:1. 13 минути по-късно дясното крило Михаил Иванов изненада с далечен изстрел от около 25 метра вратаря на монтанчани за 2:1 - попадение, оказало се последно в двубоя. С поредица добри пробиви по фланга и опасни удари се отличи лявото крило Рич Данов.

Локомотив U15 (Мездра) игра в следния състав: Георги Вълков, Николай Тошков (21 мин. Станимир Николовски), Владислав Стефанов, Божидар Драганов, Цветелин Иванов, Александър Лазаров, Михаил Иванов, Рич Данов, Владислав Андреев, Теодор Вишински - кап. (59 мин. Александър Кожухарски) и Тихомир Петровски (33 мин. Марио Йолов, 49 мин. Милен Милчов).

В двубои от същия кръг Ботев (Враца) победи Любимец (Търнава) с 5:1, а Скала 2015 (Оселна) се наложи в Зверино над Септември 98 (Гложене) с 5:2. За отбелязване е, че това е първи успех през този сезон за смесената момчешко-момическа формация от мездренското село, водена от кмета Росен Николов.

Едноличен лидер в класирането е Ботев (Враца) с 37 точки, следван от ОФК Локомотив с 30 т. Скала 2015 (Оселна) е десета с актив от 3 т.

В следващия кръг децата на Локо (Мездра) гостуват на на Ботев (Враца). Регионалното дерби е в събота, 21 април, от 10:30 часа на помощния терен на стадион "Христо Ботев". Скала 2015 (Оселна) по програма почива.