В зоналния етап на футболната надпревара взеха участие 20 школски отбора от областите Враца, Монтана и Видин, съставени от ученици от V до VII клас. Срещите се играха паралелно на два терена, като за пръв път във всеки от съставите имаше възможност да се включат и по две момичета. За зрителите бяха подготвени интересни съпътстващи игри, сред които мини футбол, забавен катапулт, маратон с препятствия, състезание със спортни колички, скоростни голове и джага.

Зонален победител в турнира за "Купата на Coca-Cola" стана тимът на Средно училище "Христо Ботев" - Враца. Призът за феърплей отиде при Основно училище "Любен Каравелов" - Видин. Финалната четворка на зоналния кръг допълниха отборите от ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца и на ПМПГ "Св. Климент Охридски" - Монтана. Тази година за пръв път беше връчена специална награда за най-красив гол, която отиде при Михаела, единственото момиче от ПМПГ "Св. Климент Охридски" - Монтана.

Съгласно регламента на турнира, победителят в зоналния етап се класира за финалите на "Coca-Cola Cup 2018", които ще се проведат от 8-ми до 10-ти юни във Варна.

Турнирът по футбол за "Купата на Coca-Cola 2018" е платформа, която подкрепя местните общности, като създава условия за подрастващите и техните семейства да се забавляват и да прекарват повече време заедно. Инициативата е дългосрочна и насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по атрактивен за тях начин.