В надпреварата се включиха деца и младежи от 66 града на България - 441 изпълнители, 226 от които се състезаваха като индивидуални певци, 22 вокални формации, 14 дуета и триа, а през двата конкурсни дни бяха представени 583 песни.
Журито бе с председател Мими Иванова и членове Развигор Попов, Маргарита Хранова, композиторите Валери Костов, Петър Алексиев, певицата Снежина Темелкова, която сега е директор на ансамбъла на въоръжените сили, Мартина Иванова - солистка на групата „ Ice cream“ и Христина Янкова – музикален редактор в БНР. В гала-концерта участваха Радко Петков от предаването „Гласът на България“, Лидия Ганева – представителката на България в детската „Евровизия“ и Даниела Пирянкова – новата сценична партньорка на г-н Андреев в „Шоуто на Слави“ – и тримата са призьори от миналогодишното издание на конкурса в Хисаря.

Първо място – купа, диплом и картина в направление „Ние и песента“ – за вокална група „Детски смях“, която представи нов вокален аранжимент на песента на Мими Иванова, група „Стакато“ и Стефка Оникян - „В утринта“. Аранжиментът бе направен специално за гласовитите „врабчета“ от композитора Петър Алексиев, автор на повечето аранжименти във формата „Игра на хорове“ в Шоуто на Слави. В това направление членове на журито бяха композиторите Развигор Попов, Валери Костов, Мими Иванова и Маргарита Хранова.
Първо място в първа възрастова група - златен медал и диплом спечели Зорница Викторова /8г. / в направление „15 лалета“ – с песента „Камино“, тя завоюва и първо място - златен медал и диплом в раздела „С песните на Мими и Развигор“ – с песента „Майчице, свята“, ар. Петър Алексиев в същата група.
В направление „С песните на Мими и Развигор“, първо място - златен медал и диплом бе за Магдалена Александрова /8г./ с песента „Зелената стара чешма“ – първа възрастова група. Още куп награди спечелиха възпитаниците на Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" в Монтана.
С диплом за принос във вокалната педагогика бяха наградени педагозите на вокалното студио Латинка Боева и Миглена Георгиева.

Вокална група „Детски смях“ и Зорница Викторова получиха специални покани за участие в музикален форум, организиран от вокалният педагог на квартет „Магия“ Румяна Иванова, като нейни фаворити.