Междувременно в навечерието на Рождество Христово Сдружение „В помощ на животните в Мездра” отново организира Коледен базар.

„За нас е изключително важна вашата подкрепа, обърнаха се по този повод от Animal Help - Мездра към приятелите на сдружението и на кучетата. Защото тази година сме решили да поставим началото на един дълъг път, към нашата мечтана цел - ДА ИМАМЕ СОБСТВЕНА ЗЕМЯ, на която да ПОСТРОИМ ПРИЮТ ПО ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ. Повече от всичко искаме да направим хубав и приветлив приют, подходящ за нуждите на нашите кучета. Да имат истински къщички, легла, здрав покрив, ток (както знаете от две години нямаме ток в приюта и използваме генератор), по-здрава ограда и да е удобно за всекидневното почистване.

Вече повече от 6 години плащаме всеки месец по 200 лв. за наем, на мястото на което сме в момента, но, за съжаление, то не е наше и не можем да правим нищо на него, защото, сами разбирате, че да влагаме пари в имот, който не е наш и може по всяко едно време да ни изгонят, е абсурдно. Срещнахме се със собствениците на имота и поискахме да го купим, но ни беше поискана сума от 38 000 лв…. Сами разбирате, че за нас е непосилно да намерим сами толкова много пари, но това не може да ни откаже от голямата мечта, която имаме!

Напълно сме наясно, че с един Коледен базар няма да успеем, но надеждата, че те, онези ненужните за всеки, най-накрая ще имат мечтания дом, умира последна!

Както и миналата година, така и сега, ще продаваме картини, които са ръчно рисувани с акрилни бои, на платно от 100% памук, с дървена рамка.

Всяка неделя ще качваме по три картини. Картините няма да имат конкретна цена, а вие сами ще наддавате за тях. Всяка една картина ще има минимална сума, от която ще започне наддаването, която ще бъде написана под картината. Човекът, който предложи най-висока цена за картината, която е пожелал, я получава.

Искрено се надяваме и тази година да отворите сърцата си за нашите (вашите) кучета в приюта в с. Долна Кремена. Те ще са наистина щастливи, ако най-накрая успеем да им подсигурим дом, който те наистина заслужават!

Благодарим Ви от сърце, че всяка година ни подкрепяте!“

Повече информация за базара може да намерите на страницата на Сдружение „В помощ на животните в Мездра” във Фейсбук: https://www.facebook.com/AnimalHelpMezdra