Всяко едно пано бе представено от кмета на общината Калин Каменов. "Преди 4 години ако някой беше казал, че във Враца ще има инвестиции за над 50 млн. лв., никой нямаше да повярва - но това вече е факт", каза Каменов при представянето на сектор "Инвестиции". Той отбеляза и вложените средства в модернизирането на автопарка на общинското дружество БКС, огромния напредък в реализирането на мега проекта Воден цикъл.

В сектор "Пътна инфраструктура" градоначалникът коментира, че през последните 20 години в община Враца не са ремонтирани толкова пътни артерии, както досега - над 42 км.

"Без образование, няма да има и кадри. Тук е мястото да благодаря на Министерството на образованието и науката и на Министерството на регионалното развитие и благоустройство за отпуснатите средства за ремонт на училища и детски градини, както и за съдействието на областния управител", коментира още кметът на Враца.

Каменов очерта още развитието на града в секторите „Енергийна ефективност“, „Социална политика“, „Младежка политика“, „Култура“, „Фестивали“, „Спорт“ и „Природни забележителности“.

"Само за четири години Враца опроверга мита, че тук нищо не се случва и това е най-бедният район в страната. Забелязвате ли сега, че щом се заговори за нови инвеститори в България, името на Враца винаги се споменава сред първите. И не само се споменава, но вече се позиционира на автомобилната карта на инвеститорите. Виждам също, че посланиците на Враца са младите хора. Те вече променят облика и живота на града и Враца се дава за пример за това, как в един град може да се работи и да се развива", каза главният редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова, която беше и модератор на събитието.

В рамките на кампанията бяха наградени изявени жители на града, с които Враца се гордее.

В категория "Икономика“ призът получи "Холсим България" АД. Грамотата беше връчена на изпълнителния директор на дружеството Тодор Костов от директора на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

В категория "Образование" наградата бе връчена на директора на Професионална техническа гимназия "Никола Йонков Вапцаров" Ирма Емилиянова от областния управител Малина Николова.

Талантливата пианистка - 15-годишната Елица Стефанова, получи грамота от народния представител Красен Кръстев в категория "Даровити деца".

Майстор-грънчарят Куман Жеков грабна отличието в категорията "Занаяти", което му бе връчено от кмета Калин Каменов.

С награда в категория "Духовност" бе удостоен Негово Високопреосвещенство Врачанският Митрополит Григорий. Призът получи секретарят на Врачанска митрополия отец Николай от директора на централен клон Враца - ОББ Лефтерина Пицина.

В категория "Култура" грамота бе връчена на директора на Регионална библиотека "Христо Ботев" Силвия Врачовска от председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов.

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов връчи отличието в категория "Спорт" на отбора по водна топка СКПС "Ботев 2000". Благодарност за наградата отправи треньорът Венетка Начева.

В категория "Гражданска активност" призът получи "Боди-М-Травъл". Наградата бе връчена на Данаил Илиев, главен мениджър на фирмата, от председателя на общинския съвет - Румен Антов.

В програмата участие взеха Танцов състав "Радост", с ръководител Христо Пеевски и вокална група, с ръководител Маргаритка Данаилова, към Центъра за подкрепа за личностно развитие "Център за работа с деца" - Враца.