Ще бъдат въведени и промени в режима на достъп. Той ще се осъществява чрез предоставяне на документ, персонализиращ посетителите, или след разчитане на лична карта от скенер. Предвиждат се и допълнителни изисквания за разполагане и използването на видеокамери с цел събиране на доказателствен материал.

Вносителят на промените - депутатът от "Обединени патриоти" Славчо Атанасов, заяви, че по законопроекта се е работило в продължение на шест месеца заедно с експерти от четири министерства. По негово искане срокът за предложения между първо и второ четене беше намален на три дни.

"Тези промени трябва да влязат по най-бързия начин в нашето законодателство. Много се радвам, че тук по този проблем всички партии се обединихме. Започва футболното първенство и затова работната група взе спешните мерки да ги въведем веднага", заяви Атанасов, който е председател на парламентарната комисия по въпросите за младежта и спорта.

Междувременно се подготвя изцяло нов закон срещу спортното хулиганство. По думите на Атанасов "по технически причини той ще бъде готов в края на годината". В него се предвижда и доживотна забрана за посещаване на спортни прояви.

Темта за проблемите с хулиганството в спорта излезе на дневен ред след инцидент на един от мачовете между ЦСКА и "Левски" през пролетта, когато след хвърлена бомбичка пострадаха полицаи. Властите поискаха засилване на личната отговорност и по-тежки наказания за провинилите се.

"И сега има закон от 2004 г., но той има изключително големи слабости според всички експерти. Колеги, дайте най-после да развържем и ръцете на МВР, защото аз мога да говоря с часове как в момента нашата полиция хваща злосторника и в един момент нищо не може да му направи", призова бившият кмет на Пловдив, цитиран от "Дарик".


Източник: .dnevnik.bg